Landhuis/woonboerderij met B&B in Bourgogne 339000€. Schuur en stallen geschikt voor paarden. Woonoppervlakte 210m2. Grond 14500m2. 7 kamers waarvan 5 slpkamers. Broodoven, frans plafond, schouwen, gewelfde kelder, waterput.

Rating: 4.96875 stars
32 votes

850 km vanaf Utrecht / 9 uur rijden

TGV Creusot 40 km / 35 minutes

zeer Geschikt voor paarden / vele en mooie tochten mogelijk

 woonboerderij met B&B in Zuid-Oost Morvan

Deze prachtige versterkte woon boerderij is bijna volledig gerenoveerd naar de hoogste normen en met respect voor authentieke kenmerken en originele details die teruggaan tot in de late middeleeuwen. De boerderij is omgeven door een aangelegde tuin (3000m2) in het oosten, het zuiden en het westen, waar U een prachtig overzicht heeft over de heuvels van de zuidelijke Morvan, een ´parc naturel´ in het hart van de Bourgogne, centraal gelegen in Frankrijk. 

De woonboerderij is bereikbaar vanaf de straat over een typische Franse binnenplaats bedekt met gravel en zijn opmerkelijke lindenboom. De binnenplaats ligt op het zuiden en wordt omringd door een stenen muur en een haag waardoor er veel privacy is zonder uitgesloten te zijn van het plattelandsleven. De binnenplaats geeft toegang tot de boerderij door een deur naar de bijkeuken (buanderie), en een tweede deur die toegang geeft tot de eetkamer. Op deze gevel en boven beide toegangsdeuren bevindt zich een glazen overkapping (verrière) van ongeveer 20m2 waardoor u al vroeg in het voorjaar en op zomerse avonden nog lang kunt genieten terwijl u luistert naar het ontspannende geluid van de krekels. De derde deur aan de oostkant van de boerderij geeft toegang tot de woonkamer. 

Begane grond (95m2) 
Door de bijkeuken (16m2) met de originele Franse terracotta tegels (tommetten) op de vloer heeft u toegang tot een wasruimte, een toilet, de keuken en de originele ‘four á pain’ (broodoven) in de kleine 16e eeuwse toren die aan het huis gebouwd is. De keuken (14m2) heeft een groot raam met zicht over de bourgondische heuvels aan de westkant. De keuken heeft alle gebruikelijke keukenapparatuur zoals een gasfornuis en een koelkast. De open keuken is verbonden met de eetkamer. De eetkamer (30m2) heeft een eikenhouten vloer, een grote mooie open haard waarin een haardkachel kan worden geplaatst, een Frans plafond (plafond á la française) en een buitendeur die direct toegang biedt tot de binnenplaats. Vanuit de eetkamer heeft u toegang tot de woonkamer (35m2), gedeeltelijk bedekt met originele Franse stenen (dalles) en een zeer mooie en typische morvandelle haard. De polyflam geïnstalleerd in de haard geeft het heerlijke vuur en de charmante hitte van een echte open haard en tegelijkertijd de mogelijkheid om het huis verder te verwarmen door de polyflam als kachel te gebruiken. Ook in de woonkamer heeft een prachtig plafond à la Française. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de eerste verdieping via een trap. 

Eerste verdieping (90m2) 
De lichte overloop (30m2) op de eerste verdieping geeft toegang tot twee slaapkamers aan de zuidkant van de boerderij, een van 11m2 en de andere van 14m2. Aan de andere kant van de overloop heeft u toegang tot een kleine overloop op de voormalige zolder waarin we twee slaapkamers en een badkamer hebben gecreëerd; een mooie en lichte ouderslaapkamer van 16m2 met inbouwkast van 3,5m2 en een kleinere slaapkamer van bijna 12m2. De badkamer is modern en efficiënt en heeft een (tweede) toilet, een douchecabine en een werkblad met wastafel, beide van travertine. 

B&B of Chambre d'hôte. 
De B&B (38m2) ligt onder hetzelfde dak als het huis en heeft twee aparte en onafhankelijke ingangen; één aan het oosten en dubbele deuren aan de westkant die toegang geven tot het terras van 12m2 en een prachtig uitzicht op het platteland van Morvan. De vloer is gedeeltelijk bedekt met originele Franse tegels (tommetten) en gedeeltelijk met een eikenhouten vloer. De B&B is gerenoveerd volgens de hoogste normen en met respect voor de authentieke kenmerken. De B&B beschikt verder over een kitchenette, toilet en luxe badkamer van bijna 7m2, waaronder een luxe balneo bad voor twee personen en een inloopdouche. De B&B kan natuurlijk ook als gastkamer voor vrienden of familie worden gebruikt, waardoor deze volledig privacy hebben. 

De B&B 'La Rose Rouge' heeft een zeer goede reputatie met internationale gasten en kunt u vinden op onze site http://www.wellnesschambredhote.com en op booking.com.

Verwarming 
De woonboerderij is goed warm te krijgen en wordt voornamelijk verwarmd door centrale verwarming (olie), behalve de twee slaapkamers op de voormalige zolder en de B&B die verwarmd worden met electrische kachels. Daarnaast kan de eetkamer ook door een houtkachel worden verwarmd en in de woonkamer is deze opmerkelijke morvandelle open haard met de polyflam. Bovendien hebben de eetkamer, de keuken en de badkamer ook de mogelijkheid tot vloerverwarming. 

Schuren en stallen met een groot potentieel 
De woning heeft verder een grote schuur van 23 tot 6 meter (externe afmeting), bestaande uit de schuur zelf, een stal geschikt voor 2 paarden en een kippenstal. Naast de schuur staan er twee stallen: één voor varkens en de andere destijds ook bedoeld voor kippen. Het hoofdgebouw en de schuur zijn verbonden door een koeienstal van 23m2. 

De woonboerderij heeft een gewelfde kelder welke droog en gedraineerd is en die onder de gastenkamer (B&B) ligt. Privé waterput. Gehele sanitaire installatie vernieuwd met nieuwe aan- en afvoer van (afval) water welke wordt geloost op een eigen zuiveringssysteem een zogenaamde fosse sceptique uit 2009. Elektrische installatie is ook grotendeels vernieuwd. Totale oppervlakte land is 14500m, waarvan 3000m2 tuin, een weide van 2000m2 en een weiland van ongeveer 1 hectare. 

Parkeerplaats voor 3 auto's. 

Winkels op 10 minuten 

Dichtstbijzijnde Tgv naar Parijs (1,5 uur) of Lyon (1 uur) in Creusot op ongeveer 35 km, een half uur rijden. 

Basisschool en middelbare school (collège) op 10 minuten afstand. 

Goede internetverbinding 

Voor meer informatie en/of fotos of voor een bezichtiging, kunt u ons bereiken in English, Deutsch, Francais, Nederlands:

 

email:farmhousemorvan@gmail.com

telefoon:

mrs Karin de Smet: +33-(0)3 85 82 58 99 (vast) of + 33 - (0)6 95 83 57 45 (mobiel)

mr August (Guus) Scheepers: +31 (0)6 27 20 76 65 (mobiel)


prijs 339.000€ kosten koper 

Mw Karin de Smet 
Dhr Guus Scheepers